GERARD BROUWER CLASSIC tegen ALS

Dit is de actie van Ko Jan Provoost

( Inzamelactie )

van totaal € 2.500 (172%)

 

GERARD BROUWER CLASSIC

30 september a.s.

Wat een geweldige dag was het 30 september. Met een buitengewoon gemotiveerd team, waar de saamhorigheid vanaf spatte, hebben we dan toch de Gerard Brouwer Classic volbracht.

Om 07:00 startten we vanuit Eetkamer Likkepot in Middelburg met de rit naar Katwijk. Na een voorspoedige en rustige rit (De meeste mensen leken nog op één oor te liggen) kwamen we rond 10 uur aan bij het DUNAatelier op de Boulevard in Katwijk. Hier werden we ontvangen door Jack en Linda. We konden na een paar minuutjes al aanvallen op de spaghetti, waar in de keuken hard aan was gewerkt. Na nog wat gesprekjes, het inslaan van wat proviant voor onderweg en hartjes onder de riem van de deelnemers, gingen we om 11 uur van start voor onze lange tocht.

Als eerste reden we door het prachtige duingebied tussen Katwijk en Scheveningen. De natuur en vergezichten in de duinen inspireerde enkelen gelijk om flink gas te geven. Ho, ho, dat hadden we toch niet afgesproken? Via Scheveningen en Hoek van Holland (vanaf hier ging het in een mooi en strak tempo) reden we langs de Nieuwe Waterweg naar het veerplein in Maassluis. Daar stonden Tamara en Marja ons al op te wachten. Even rusten en de inwendige mens versterken en vervolgens naar de overkant. Leuk dit intermezzo met de pont.

De tweede etappe voerde ons verder richting Zeeland. Onderweg prachtig fietsweer met een lekker zonnetje, een mee vallende wind en gezelligheid onderweg. Jammer van die bananen.

Neeltje Jans, de volgende tussenstop, bleek wat verder te liggen dan de gps aangaf. Om even 3 uur kwamen we aan en werden ontvangen in het restaurant. Ook sloot Martin Hofman zich aan bij het peloton. Geweldig, de koffie, thee en een grote punt appelgebak (volgens sommigen met rum) stonden al klaar.

Een half uurtje later weer op weg voor de laatste etappe naar Eetkamer Likkepot en het beeld van De Ringrijder in Middelburg. Voor sommigen begonnen de kilometers een beetje door te wegen, maar het motto was "samen uit samen thuis". Na enkele krampjes kwamen we even over half 6 aan bij de Ringrijder waar we werden ontvangen door een ontvangstcommité, waaronder Majelle, Rob en de oud-wethouder van sport van de gemeente Veere, Chris Maas.

Snel gingen we naar binnen en sloegen de koffie maar over. Een pilsje of iets anders ging er nu wel in en wat zaten we lekker. Helaas waren Tamara en Marja nog onderweg om de bus terug te brengen, dus nog geen herinneringen, want die lagen in de bus. Toch complimenteerde Chris Maas ons met de geleverde prestatie en de opbrengst die deze actie had opgeleverd. Een half uurtje later voegden ook Tamara en Marja zich bij het gezelschap en werden de herinneringen aan de deelnemers en ondersteuningsteam uitgereikt. Zo kwam een eind aan een prachtige dag en daarmee ook aan mijn actie in de strijd tegen ALS.

Tot slot wil ik de volgende mensen hartelijk bedanken:

De deelnemers:

Anika Cijvat, Jeroen Cijvat, Jan Joziasse, Mirjam Joziasse, Sjacco Joziasse, Ellen Joziasse, Jan Maljaars, Lieven van Belzen, Robert van der Wal, Marcel Provoost, Sander Noë, Paul Bosselaar, Krien Brouwer, Edward Laarman en Martin Hofman.

Het ondersteuningsteam: 

Jan Volmer Transport, Moerverhuur.nl, Bryan Joziasse, Tamara Romahn, Marja Provoost, DuraAtelier, AH Zeilmakerstraat in Katwijk en Eetkamer Likkepot.

Helaas hebben aan aantal deelnemers/begeleiders zich voor 30 september af moeten melden, maar ook hen wil ik bedanken:

Karel Voorbach, Adrie en Mattie Reijnierse, Anand Kanhaisingh.

Wat leverde de Gerard Brouwer Classic uiteindelijk op?

€ 2.550,20

Einde verhaal?

Misschien, maar niet waarschijnlijk. De strijd tegen ALS is nog lang niet gestreden. De GBC was een groot succes. Dus waarom niet nog een keer. De plannen worden voor 2019 alweer gemaakt. Hoe? Wanneer? Met wie? jullie gaan ervan horen.

Nogmaals bedankt allemaal en tot ................ 2019.

Groetjes, Ko Jan.

 Meer informatie? Mail naar: pronierse@zeelandnet.nl

Op dit moment ben ik druk bezig de organisatie van de GBC 2019 verder uit te werken. Binnenkort hoop ik ook via deze actiepagina meer informatie te kunnen geven.

Wel is het zeker dat de GBC ook in 2019 zal worden georganiseerd. 

 

Laten wij samen doorgaan met de strijd tegen ALS,

en ALS de wereld uit trappen.

 

Ko Jan Provoost.

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 10 04-10-2018 | 11:44 Beste Majella en Rob. Wat een geweldige dag was het zondag 30 september. De sfeer, het weer, de groep fietsers en natuurlijk de manier waarop jullie daar, met de ontvangst in EETKAMER LIKKEPOT, op jullie manier een bijdrage aan hebben geleverd. Mede dank zij jullie was 2018 met de Endura Classic in april en de Gerard Brouwer Classic van zondag een geweldig succes. Bovendien is, mede dankzij jullie bijdrage, de magische grens van € 2.500,00, als resultaat van de GBC geslecht. Hartelijk dank voor alles en wellicht tot volgend jaar.
€ 50 04-10-2018 | 11:34 Soms zit het in de kleine zaken en masken die het geheel dan weer groot. Zondag 30 september hebben we met een groep vrienden deze actie afgesloten met de Gerard Brouwer Classic. Net voor de start op de Boulevard in Katwijk werd ik aangesproken door Janna, die me € 50 in mijn hand drukte voor mijn actie. Ook zij had binnen haar familie te maken gekregen met ALS, had in de krant gelezen over mijn actie en was speciaal naar de Boulevard gekomen om ons en de Stichting ALS Nederland te steunen. Janna; Ook voor mensen als jij doe ik dit. Het geeft mij de overtuiging dat het altijd de moeite waard is om voor dit soort actie te strijden. Bedankt. Mensen zoals jij geven mij de kracht om verder te gaan met mijn acties.
€ 15 30-09-2018 | 11:05
€ 90 23-09-2018 | 16:33
€ 250 17-09-2018 | 19:11 Op de Markt is je gulden een daalder waard. Een kreet die al heel oud is, maar nog steeds actueel. De Markt doet echter meer. De Kooplieden van de Seizoensmarkt in Domburg hebben voor dit goede doel het geweldige bedrag van € 250,00 gedoneerd. Dus niet alleen je gulden een daalder waard, maar midden in de samenleving en oog voor menselijke problemen die daar spelen. Marktkooplieden ontzettend bedankt.